dimecres, de març 19

Recursos per viatgers I: Trens del món

He pensat de comentar algunes webs que he anat trobant, que penso que poden ser interessants per qualsevol que prepari un viatge. Aquestes webs estan a l'apartat de recursos per viatgers que podeu trobar a la columna de la dreta del blog.

En aquest cas començaré per una web que trobo fascinant, The Man in Seat Sixty-one. Es tracta d'una web que proporciona informació sobre trens de quasi tots els països del món... que es diu ràpid eh! La informació està a la mateixa pàgina o disposa de links que t'envien a les webs ferroviàries dels països corresponents. Està clar que el tren és un dels millors transports per viatjar, encara que sigui limitat pel que fa a les seves destinacions, però també és cert que és una de les millors maneres de conèixer la vida de la gent, ja que permet fer coneixences durant el viatge, disfrutar del païssatge o tenir el teu compartiment si prefereixes una mica d'intimitat... i està clar que un viatge amb tren en alguns llocs del món deu ser tota una experiència!


Aquesta web aporta horaris de trens i de ferris, consells pels viatgers, rutes de trens especials a través dels 5 continents, possibilitat de comprar bitllets, etc. El fet és que m'ha sorprès per la seva complexitat. Està feta per un personatge anomenat Mark Smith, el qual ha treballat en diferents trens i estacions de tot Europa, a part de viatjar amb tren per arreu del món. No m'ha sorprès descobrir que ha guanyat varis reconeixements per aquesta web. L'únic negatiu és que està bastant orientada per a ciutadans anglesos. Espero que us faci servei.