dimarts, de març 4

Consells per viatjar sols

Qui no s'ha plantejat mai de fer un viatge tot sòl... però sempre hi ha mil raons al nostre cap que anul·len aquesta possibilitat i ens enfonsen al sofà. Doncs aniré posant una serie de consells per als viatgers solitaris que he trobat a "diario del viajero". Espero que ho trobeu interessant i mogui a algú a aixecar-se del sofà...

Ventatges de viatjar sol:

La primera avantatge és la llibertat. Viatjant sol no has d'acomodar-te a una serie de normes que has de tenir en compte si viatges en grup, com les pauses consensuades i la programació del viatge més o menys estricta. Si estàs sol pots fer el que vulguis, parar-te on i quan ho desitgis, canviar els teus plans sobre la marxa sense haver de consultar a ningú. Una altra avantatge és que estaràs més obert a la interacció amb els habitants locals del teu destí. Normalment les persones tendeixen a apropar-se menys als viatgers en grup que als solitaris. D'aquesta manera podràs entrar més en contacte amb la cultura i tradicions locals.

Y per últim, viatjant sol et concentraràs més en el viatge, en experimentar el propi fet de viatjar i assimilaràs cada moment d'una manera més intensa i especial, sense tenir que preocupar-te de les relacions que puguis o hagis de fer amb els teus companys de grup, sense que ningú et molesti en el moment més inadequat.

S'us acut algun motiu més pel que viatjar sol pot ser millor que viatjar en grup?