diumenge, d’abril 27

Auzells: El cupatge en la seva màxima expressió

Auzells és el primer vi blanc de les bodegues Tomàs Cusiné, ubicades a la Denominació d'Orígen Costers del Segre (província de Lleida). En Tomàs Cusiné n'és l'Enòleg i l'iniciador d'aquest projecte el 2003, després de anys d'experiència en la elaboració i comercialització de vi. El celler està ubicat a la població del Vilosell, a la comarca de Les Garrigues, a l'antiga cooperativa del poble, remodelada per als nous sistemes de vinificació. La finca té 29 Ha de bosc de pi i alzina i 40 Ha de vinya, a una altitud de 700 m sobre el nivell del mar, on cultiva diverses varietats seleccionades per adaptar-se el millor possible als sòls calcaris que dominen el terreny.


L'Auzells és un vi peculiar degut a l'elaborat cupatge que s'hi ha realitzat, ensamblant 9 varietats de raïm blanc diferents, cada una d'elles vinificada per separat i criades sobre lies durant 3 mesos, un 10% en barriques de roure francès i la resta en dipòsit (les lies són les reste dels llevats morts després de la fermentació, les quals aporten àcids grassos, entre d'altres substàncies, al vi si se'l deixa en contacte amb aquestes remenant suaument cada dia). És un vi de color groc daurat amb tonalitats verdoses, fresc amb aromes intenses a fruites blanques i exòtiques (pinya, aranja, pera, poma verda...). En boca és equilibrat, cremós (degut a les lies), bona acidesa i fruita fresca.
  • Graduació: 12,5º
  • Varietats: Macabeu (28%), Viognier (25%), Saubignon blanc (19%), Chardonnay (15%), Parellada (7%), Muller Thurgau (2%), Muscat Frontignac (2%), Albariño (1,5%) i Riesling (1,5%).
  • DO: Costers del Segre
  • Tª de servei: 7º-9º
  • Preu: 9-10 euros

La mateixa bodega també produeix dos vins negre de gran qualitat: Vilosell i Geol.

1 comentari:

eme ha dit...

molen molt les crítiques de vins. trobo que són molt originals i tenen molt valer. tot i així, també em molaria un paragraf amb la teva opinió...

Salut i bon vi!