dilluns, d’abril 7

La Montesa, unió entre tradició i modernitat a la Rioja

La Montesa és un vi amb DO Rioja, fet amb les varietats Tempranillo, Graciano, Mazuelo i Garnatxa, i amb un envelliment de 12 mesos en barriques de roure francès i americà.

Es tracta d'un clàssic renovat, molt mediterrani i fàcil de veure. Aquest és un vi de les bodegues Palacios Remondo, les quals pertanyen a la família Palacios, que és una de les tradicionals de la Rioja, i que s'han anat estenent cap a altres parts d'Espanya com el Priorat o la Ribera del Duero, preparant-se les noves generacions en les millors escoles d'enologia i viticultura franceses. La bodega està situada a la Rioja oriental, al terme municipal d'Alfaro. Les 100 Ha de cultiu es desenvolupen al peu de la Sierra de Yerga, a una altitud de 550 m sobre el nivell del mar. El clima és mediterrani amb trets atlàntics, d'escassa pluviometria, ideal per al cultiu.

És un vi de color vermell granat intens, amb aromes delicades a violetes, maduixes, farigola, especiats, aromes minerals i un fons torrat de la fusta. En boca és molt gustós, voluptuós i equilibrat, amb un final llarg i intens. La seva graduació és de 14º que no destaquen. Surt per uns 10'5 euros. Us el recomano.

2 comentaris:

TxesSski... ha dit...

ja saps tete.... guarda-me'n un pel famós dia 8...de maig! jejjeje ;-P

TxessSsSs...

eme ha dit...

¡Viva La Montesa!