dimarts, d’abril 22

Són segurs els cibercafès?


Quan estem de viatge durant un cert temps és molt interessant que poguem contactar amb les persones que tenim lluny a través d'internet, ja sigui per l'skype, el correu, els blogs, etc. Doncs he trobat un article a Viaja blog que parla de les precaucions que cal prendre al connectar-nos als civercafès, ja que actualment els podem trobar a quasi tot el món, des de refugis en les muntanyes més altes fins a càlides platges. Aquí en teniu un resum:
  1. Utilitza Firefox Portàtil (Portable Firefox). És una bona manera de fer més segura la teva connexió a iternet. Aquest programa el podem portar en una memòria externa (USB) i instal·lar-la a l'orinador al que ens connectem.
  2. Un cop instal·lat el programa a l'ordinador del cibercafè és el moment de connectar-se a internet. Per a una millor seguretat és important que utilitzis una connexió segura al connectar-te a llocs sensibles, com a les dades d'un compte corrent. Hem de fixar-nos en el candau que apareix a la dreta de la barra de direccions indicant una direcció segura, en cas contrari intenta teclejar de nou la direcció utilitzant "https" en lloc de "http". D'aquesta manera tindrem una connexió segura i encriptada a la pàgina web. Si no recordes de fer-ho cada cop que entris a una pàgina, pots afegir aquesta direcció encriptada als "favorits" i es quedarà gravat al programa tenint així els mateixos favorits a tots els ordinadors als que et connectis.
  3. Confon als keyloggers: Cal saber que pot haver-hi un programa instal·lat a l'ordenador que utilitzes el qual pot gravar tot el que teclegis. Aquests programes s'anomenen keyloggers i són especialment perillosos quan teclegem noms, contrasenyes, números de targeta o passaport. Afortunadament hi ha algunes coses que es poden fer. Primer, al utilitzar les adreces dels favorits, ja no queden gravades aquestes perquè no les hem hagut de teclejar. Un altre truc senzill és amagar la teva contrasenya en un mar de caràcters. Per fer això, entre cada caràcter de la teva contrasenya clica a fora de la casella i tecleja alguns caràcters aleatoris abans de tornar a la casella de la contrasenya i introduir el següent caràcter d'aquesta. Així el queda gravada la contrasenya però impossible de distingir.
  4. Canvia les teves contrasenyes amb regularitat, en funció del temps que estiguis viatjant, i intenta que no s'assemblin a les anteriors.
  5. Comprova la seguretat de l'ordenador: comprova que tenen algun antivirus instal·lat (normalment són els gratuïts AVG o Avira).
  6. Enxifra les teves dades: és fàcil que per algun contratemps en el teu viatge et trobis en que has d'enviar informació privada i sensible a un amic o familiar (un número de passaport, DNI, dades de targetes de crèdit o el seu PIN, etc.). Una bona idea és utilitzar un correu encriptat, que es pot fer de forma senzilla amb el servei de google Gmail Encryption en el cas de tenir compte de Gmail, o Encrypt this en altres casos.
  7. Cuidado amb el "phishing": És un tipus d'estafa que es basa en emails i pàgines web que imiten quasi a la perfecció l'aparença dels autèntics. El cas més conegut seria el del mail del teu banc que sol·licita que accedeixis a una pàgina web en la que has d'introduir les teves dades per qüestions de manteniment. Fent després traspassos del teu compte a d'altres externs per robar-te. Penseu que els bancs mai et demanen les dades per mail!!
  8. Tanca la teva sessió abans de sortir del cibercafè, ja que és algo molt comú que tanquem la finestra del navegador sense tancar la sessió del correu, messenger, skype, etc.

Algunes mesures ens poden semblar exagerades, però no crec que penseu el mateix el dia que tingueu un frau per no haver seguit alguna de les recomanacions anteriors. Espero que us facin servei.

1 comentari:

TxesSski... ha dit...

Una @--`-- per tu!!!

Ai lof iuuuuuuuuu!!