divendres, de febrer 27

Parcs Nacionals del món: Kakadu

El Kakadu National Park es troba en el Northern Territory of Australia, a 171 Km al sudoest de Darwin. Cobreix una àrea de 1980 ha (ve a ser el tamany d'Israel perquè us feu una idea) i està situat entre els Alligator Rivers.

El símbol del parc és la Rainbow Serpent (serp arc iris), ja que és la protagonista de la llegenda de la creació, en que diu que aquesta serp gegant va baixar del cel i es va anar deslliçant per la terra formant el territori que coneixem actualment com Austràlia i sobretot el païssatge de Kakadu. Aquesta serp també representa la comunitat Aborigen, que és una de les més antigues del món i que són els principals havitants d'aquesta terra, ja que és un dels pocs llocs d'on no se'ls ha expulsat com han fet els colonitzadors en la majoria del país.

Un dels principals tresors de Kakadu és la seva excepcional i única biodiversitat, ja que és la llar d'unes 1600 espècies de plantes, 132 espècies de rèptils, 27 espècies de granotes i més de 314 espècies de peixos. Algunes d'elles només es troben en aquesta part del planeta i en alguns casos estàn en perill d'extinció, pel que el parc fa una gran lavor de conservació. Com el nom del seus rius indica, una de les espècies més rellevants és l'Alligator, pel que val la pena seguir les estrictes normes tant d'acampada, com de visita als llocs pantanosos...



Un altre dels alicients del parc és la observació d'Art rupestre Aborígen, el qual és un reflex de la interacció d'aquest poble amb el medi ambient i un record històric de la seva cultura milenària.

En la web del Kakadu National Park trobareu tota la informació que necessiteu per visitar-lo.