divendres, de febrer 27

Parcs nacionals del món: Yellowstone

Un Parc Nacional és una àrea a conservar en el seu estat natural, es caracteritza per ser representativa d'una regió fitozoogeogràfica i tenir interès científic. Freqüentment presenten àrees amb una riquesa excepcional i quasi verge en la seva flora i fauna, amb un ecosistema que moltes vegades és l'últim reducte d'espècies en perill d'extinció. També es desenvolupen parcs nacionals en àrees de característiques geològiques significatives pel seu origen , formació o bellesa natural. Així doncs la major part dels parcs nacionals tenen un doble propòsit a l'oferir refugi a la vida salvatge i també com atracció turística, sorgint així el que s'anomena com ecoturisme, que també és una font d'ingrés pel manteniment dels parcs.

La idea d'un parc nacional va ser formulada per primera vegada pel pintor George Catlin. En els seus viatges a través de l'oest estadunidenc va quedar profundament preocupat pel futur dels Indis americans i de les belleses que hi va descobrir.

Yellowstone, el primer parc nacional:

Després de vàries disputes amb els governs de diferents estats, el 1871 el Yellowtone National Park va ser establert com el primer parc realment nacional, convertint-se en un exemple a seguir primerament per altres estats i a continuació per tot el món.


Està localitzat entre els estats de Wyoming, Montana i Idaho, i és la llar d'una gran varietat de vida salvatge incloent-hi ossos, llops, visonts i uapitís. En el seu interior s'hi troba una de les més extraordinàries col·leccions de geysers i manantials d'aigües termals del món.


El clima és important ja que els seus hiverns són molt freds, pel que és recomanable visitar-lo cap a la primavera o estiu. En la pàgina web del Yellowtone National Park hi trobareu tota la informació necessària per a la seva visita.


Tingueu en compte una cosa, és una terra salvatge, així que vigileu amb els Ossos!!!