dissabte, de febrer 28

Parcs Nacionals del món: Sagarmatha

Sagarmatha es troba a la part est del Nepal, és una àrea excepcional per les seves grans muntanyes, glaciars i profundes valls. Està dominada per el mont Everest (el més alt del món amb 8.848 m). Sagarmatha significa "cap del cel" i és també el nom nepalí de l'Everest. El parc va ser fundat el 1976 i inscrit com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.
Es tracta d'una zona fantàstica per els amants del trekking, on trobarem un paissatge únic, amb rares espècies de plantes que variaran segons l'altitud en la que ens trobem. També hi ha espècies animals úniques de la zona com el yak, el lleopard de les neus (que es troba en perill d'extinció, ja que és caçat per les pells i per evitar que ataqui als ramats), el cérvol mesquer i el panda vermell.
La millor època per visitar el parc és de Març a Maig i de Octubre a Novembre, degut a que a l'hivern fa molt fred (la temperatura no puja de 5ºC), mentre que a l'estiu és la època monsònica i les pluges són molt intenses i torrencials.

Un altre dels al·licients és el de conèixer la cultura Sherpa, poble que habita l'Himalaya des del 1500 procedents de la província tibetana oriental de Kham. És un poble principalment agricultor, tot i que en els últims anys, amb l'obertura del país al món, cada cop depenen més del turisme i de les expedicions muntanyistes.


El millor per arribar-hi és llogar un tot terreny i fer alguna de les rutes a peu fins al camp base de l'Everest. També s'hi pot arribar en avió des de Katmandú (la capital del país), a diferents destinacions des d'on hi ha vàries rutes possibles a peu. Durant la vostra ruta també podreu disfrutar de fantàstics monestirs budistes que es poden visitar. Tingueu en compte que l'altura és molt traidora i que l'aclimatació a la falta d'oxígen és bastant dura.


El Nepal manté una guerra fa anys entre l'estat i les guerrilles, pel que és fàcil que us trobeu alguna patrulla durant la vostra ruta, la qual acostuma a exigir que es paguin uns diners com a impost revolucionari per seguir endavant...

Segur que és una experiència inolvidable la de passejar-se pel sostre del món, espero que la disfruteu!!