dimecres, de febrer 24

Adelaide: the couch surfing project!!



Només fa dues setmanes i mitja que vaig deixar Adelaide però sembla que faci un mes sencer!! Adelaide és la capital de l'estat de South Austràlia i en realitat, per la majoria de viatgers no és molt més que una parada en el camí entre Melbourne i el red center o Perth... La veritat és que és molt tranquila, no hi ha masses coses a visitar, però definitivament es un bon lloc per viure si fuges de la gentada de les grans ciutats com Sydney o Melbourne, o de la bogeria turística de la costa est. El centre és petit i ben delimitat, tot envoltat de parcs i jardins i separat del nord per un riu artificial que mantenen sempre ple amb una presa, on la gent passeja tranquilament per la riba o rema en barquetes de lloguer. La resta de la ciutat s'extén quilòmetres enllà en forma de suburbis formats de petites cases familiars amb el seu jardinet i algunes botigues bàsiques al voltant!!

Ja veieu que pinta molt "quite", i és així... pero els ciutadans d'Adelaide li diuen la capital de l'estat dels festivals, tot i que en realitat nomes n'hi ha un de realment important que per mala sort començava unes setmanes més tard que jo arribés! Pero tothom sembla estar esperant un creixement anunciat de la ciutat, tot i que això tindrà segur la pèrdua de la pau que li dona aquest encant... La veritat és que per mi va significar un bàlsam el poder estar a casa de'n Jarred i la Peta, gràcies al couchsurfing. It was like being at home!! Viuen en una petita casa a les afores de la ciutat a uns 15 minuts amb el tramvia, que es el mitja de transport mes comu despres del cotxe, algo antiga (hi havia esquerdes per tot arreu) pero amb un bon jardí. Al principi havia de dormir al terra amb un matalàs perque hi havia un altre noi de Couchsurfing ocupant el llit, en Pavel: un noi Xec, estudiant d econòmiques a Taiwan, que havia vingut per una conferència sobre economia medioambiental, així que cada matí es posava el tratge i quan tornava al vespre agafava el sac de dormir i l aïllant i es posava a dormir al mig del jardí... un paio curiós, després se n anava cap a Sydney tot fent autoestop!!


El millor d Adelaide va ser que vaig poder practicar l anglès i coneixer més sobre la cultura i la forma de vida dels australians, ja que a Sydney poc n havia conegut. Així que em van portar a veure cine a la fresca, sopar amb els seus colegues, descobrir la ciutat, etc. Un dels museus que vaig visitar era sobre art aborígen i va ser una bona introducció a la seva cultura, a més de les xerrades amb en Jarred, que estudia cultura australiana i aborígen a al universitat d Adelaide. La zona també és coneguda per contenir algunes de les millors zones de vins d Austràlia, però degut a problemes meus d organització, finalment no les vaig poder visitar... una pena!! L últim dia vaig fer una escapadeta a la platja a una mitja hora al sud, al suburbi de Brighton, que no era la millor d Austràlia pero em va servir per treure m el mono...



Una setmana després de dubtar entre agafar el Ghan (el tren que atravessa el desert per les antigues rutes de camells que portaven afganesos, per això el seu nom), o l avió, tremolava ja entre les ràfegues d aire calent del desert camí de la següent destinació, Àlice Springs!!! (perdoneu pero no sé trobar l apòstrof).

1 comentari:

Albert ha dit...

Ei! JA era hora de tenir notícies teves! Veig que no estàs pas aburrit! Aquets surferus són la pera, portava el trajo a la motxilla el Txec? Una abraçada!