dimecres, de gener 20

The Blue Mountains

Les Blue Mountains es troben a uns 50 km a l'oest de Sydney. Inclou 7 parcs naturals i estan considerades Patrimoni de la Humanitat. La principal ciutat és Katoomba, des d'on surten una gran quantitat de rutes i es pot disfrutar d'algunes de les millors vistes de la zona.
Aquestes montanyes van ser havitades milenis avans de la colonització europea el 1788, per aborigens australians i en els últims anys s'ha retornat les terres a la comunitat aborigen, la qual es beneficia de la gran quantitat de turisme que hi ve cada any. Inicialment els colonitzadors europeus les van considerar impenetrables amb la intenció de disuadir els presos d'escapar. Actualment és una de les escapades preferides de la gent de Sydney, ja que s'hi pot arribar amb tren en 2 hores i és totalment accessible a peu des del poble de Katoomba, on es pot dormir en diferents albergs ben equipats.
Això mateix és el que vam fer la setmana passada amb el Guillaume, la Camile i la Caroline (tots 3 francesos companys de pis). No tenia clar si valia la pena anar-hi perquè havia sentit alguns comentaris negatius però res més lluny de la veritat, em va encantar!! Es tracta de montanyes plenes d'eucalyptus, penyasegats, cascades i una atmosfera màgica que atrapa als amants de la montanya... tot i que no és massa elevat, el punt més alt es troba a 1190 metres sobre el nivell del mar. Vam passar els dos dies caminant, disfrutant de les vistes, banyant-nos en les cascades i els rius i pujant i baixant mooooltes escales, ja que és la única manera de atravessar els penyassegats!!! Per tornar l'últim dis vam decidir agafar el cableway (funicular) ja que les nostres cames ja no donaven de si... La veritat és que les fotos parlen per si soles així que us en poso una petita dosis al blog i la resta al Picasa.

El nom de Blue Mountains es deu a la dispersió de la llum quan atravessa les emanacions dels eucalyptus... donant un toc blavós tot i que a vegades costa d'apreciar.

5 comentaris:

Miq. ha dit...

Agüita!!

TxesSski... ha dit...

Que txulo teteeeeeeeee!!! Que guapo que estas a la primera foto renoi! si no fueras mi hermano... ya te cotaria ya...jejej!! t'estimoooooo!

Mercè ha dit...

Ei!!! Que xulo!!! M'han encantat totes les fotos! Per cert, els francesos han colonitzat austràlia o què? Cuida't molt, que ja ens apropem als 30!!!!!! petons!

L'amo de l'illa ha dit...

Uoooooo!! està clar qe aqest es n lloc perfecte per un animal com tú, espero que els turistes es divertissin fen-te fotos i donan-te de menjar, jeje. Res, només enviar-te n munt d'abraçades des de Galicia.

Susanna ha dit...

EIII! Molt bé!
M'han arribat veus que vols canviar de ciutat? És cert? Explica'ns els teus plans de futur! I la feina com va?
Petonets!